Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Koloidní a povrchová chemie (TUFMI / TWC4K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUFMI / TWC4K - Koloidní a povrchová chemie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Koloidní a povrchová chemie: klasifikace a proměnné- Sedimentace a difuze a jejich rovnováha- Rovnice termodynamiky: osmotická a Donnauova rovnováha- Reologie disperzí- Statistický a dynamický rozptyl světla a jiného záření- Povrchové napětí a kontaktní úhel- Adsorpce z roztoku a jednovrstvá formace- Koloidní struktury v roztocích tenzidů: asociační koloidy- Adsorpce na mezifázovém povrchu plyn-pevná látka- Van de Waalsovy síly- Elektrická dvojvrstva a interakce dvojvrstev- Elektroforéza a jiné elektrokinetické jevy- Elektrická a polymery indukovaná stabilita koloidů

Získané způsobilosti

Student má znalosti o základních fyzikálně-chemických procesech, vlastnostech a charakteristikách studovaných soustav.

Literatura

Hiemenz, P.C., Rajagopalan, R. Principles of Colloid and Surface Chemistry. New York : Marcel Dekker, 1997. ISBN 0-8247-9397-8.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaÚčast na výpočetních seminářích a přednáškách.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Lubomír Lapčík, Ph.D.