Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná mechanika a akustika (TUFMI / TZAMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUFMI / TZAMA - Aplikovaná mechanika a akustika, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní veličiny popisující pohyb hmotného bodu. Druhy pohybu hmotného bodu.- Kinematika tělesa, druhy pohybu tělesa.- Kinematické řetězce, jejich rozdělení, počet stupňů volnosti, kinematické dvojice.- Mechanismy s konstantními převody, jejich druhy, převodový poměr.- Základní pojmy a zákony statiky.- Silové soustavy se společným působištěm v rovině a prostoru.- Silové soustavy s různým působištěm v rovině a prostoru.- Těžiště soustavy hmotných bodů, rovinné čáry a rovinné plochy, Guldin-Pappovy věty.- Rovnováha vázaných útvarů v rovině ? druhy vazeb a vazbových sil v rovině. Vnější silové účinky.- Vnitřní silové účinky. Základní druhy namáhání.- Viskoelasticita materiálů.- Základní pojmy a veličiny v akustice.- Decibelové veličiny v akustice.- Energetická bilance při šíření zvuku přes překážku, činitele zvuku.

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti mechaniky a akustiky.

Literatura

Haliday D., Resnik R., Walker J. Fyzika. VUTIUM Brno, 200. OLIVA, J. Mechanika. Brno : VUT, 1979. Macháček, M. Encyklopedie fyziky. Praha : Mladá fronta, 1995. ISBN 80-204-0237-3.Valendin, Miroslav. Mechanika I : dynamika. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2003. ISBN 8073181541.Valendin, Miroslav. Mechanika I : statika. Vyd. 2. Zlín : Univerzita Tomáše Bati, 2004. ISBN 8073181886.Jiříček, Ondřej. Úvod do akustiky. Vyd. 1. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2002. ISBN 8001024601.Mišun, Vojtich. Vibrace a hluk. Vyd. 1. Brno : PC-DIR, 1998. ISBN 80-214-1262-3.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

Ing. Martin Juřička, Ph.D.doc. Ing. Martin Vašina, Ph.D.