Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotně nezávadné obouvání 1 (TUFMI / ZN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUFMI / ZN1 - Zdravotně nezávadné obouvání 1, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod od problematiky zdravotně nezávadného obouvání.- Základy anatomie nohy.- Historický vývoj označování velikostí obuvi.- Značení délky a šířky obuvi.- Fitting.- Základní požadavky na zdravotně nezávadnou obuv (zásady konstrukce dětské obuvi).- Tuhost obuvi.- Podpatek.- Tlumení nárazů při chůzi (absorpce energie).- Mikroklima v obuvi.- Společenské a zdravotní důsledky zvýšené potivosti nohou.- Obouvání diabetiků.- Speciální obuv pro sport - letní sporty.- Speciální obuv pro sport - zimní sporty.

Získané způsobilosti

Student má teoretické a částečně i praktické zkušenosti s identifikací deformit vyskytujících se na lidských nohách. Je schopný posoudit vhodnost použití korekčních pomůcek a doporučit i vhodnou obuv. Je schopný přesně změřit a určit správnou velikost obuvi a rovněž navrhnout její možné úpravy a korekce.

Literatura

Hlaváček, P. Kožedělná technologie I. Brno : VUT, 1989. Hlaváček Petr. Kožedělná technologie II. Zlín (Gottwaldov), 1989.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetDocházka: 75% účast, absolvování cvičení a vypracování protokolů.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.

Garant

Ing. Jitka Baďurová, Ph.D.