Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ekologie a bezpečnosti práce (TUIOZP / L1CZB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIOZP / L1CZB - Základy ekologie a bezpečnosti práce, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Terminologie a předmět ekologie. Jedinec a prostředí.- Život a smrt populací a druhů. Ostrovy, kolonizace a invaze.- Pravidla soužití i boje. Rozmanitost živého světa.- Ekologická variabilita a stabilita.- Ekologie globálního ekosystému.- Základy ochrany životního prostředí.- Ochrana ovzduší.- Ochrana vod.- Zákon o chemických látkách a chemických přípravcích.- Bezpečnostní listy.- Bojové chemické látky- Zásady bezpečnosti práce s chemikáliemi a s el. proudem.- Radioaktivní látky, atomový zákon.- Fyzikální a chemické faktory pracovního prostředí.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice základů ekologie, ochrany životního prostředí a bezpečnosti práce. Má základní informace o bezpečnostních listech, ochraně zdraví a také o vlivu lidské činnosti na životní prostředí.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetZápočet: je možno udělit na základě minimálně 80% účasti na seminářích, kladného výsledku zápočtového testu (z problematiky ekologie a bezpečnosti práce, min. 50%), a nezbytnou součástí zápočtu je i úspěšné odevzdání a prezentace seminárních prací.Semináře: studenti zpracovávají seminární práci na zadané téma z oblastí definovaných ve stručné anotaci předmětu.

Garant

Ing. Josef Houser, Ph.D.Ing. Petr Stloukal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Josef Houser, Ph.D.Ing. Petr Stloukal, Ph.D.