Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie odpadového hospodářství (TUIOZP / T8TOH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIOZP / T8TOH - Technologie odpadového hospodářství, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Současný stav a vývoj odpadového hospodářství v ČR a ve světě.- Klasifikace odpadů, hodnocení nebezpečných vlastnosti odpadů.- Hierarchie nakládání s odpady, způsoby využívání a odstraňování odpadů.- Skládky odpadů, procesy probíhající ve skládkách, využívání skládkového plynu, uzavírání a rekultivace skládek.- Energetické využití odpadů, spalování odpadů, čištění spalin, sekundární odpady ze spalování odpadů.- Fyzikálně-chemické zpracování odpadů, stabilizace/solidifikace odpadů.- Biologické zpracování odpadů, kompostování, bioplynové stanice.- Komunální odpady, shromažďování, třídění a sběr komunálních odpadů.- Průmyslové odpady.- Nakládání s odpadními kaly.- Obalové hospodářství.- Odstraňování starých environmentálních zátěží.- Ekonomika odpadového hospodářství.- Nejlepší dostupné techniky.

Získané způsobilosti

Studenti se seznámí s významnými aspekty současného odpadového hospodářství. Získají přehled o používaných technologiích, principech a zařízeních používaných při využívání a odstraňování pevných odpadů.

Literatura

Kizlink, Juraj. Nakládání s odpady. Vyd. 1. Brno : Vysoké učení technické v Brně, Fakulta chemická, 2007. ISBN 978-80-214-3348-9.ODPADOVÉ FÓRUM. Kuraš, Mečislav. Odpadové hospodářství. Vyd. 1. Chrudim : Ekomonitor, 2008. ISBN 978-80-86832-34-0.ODPADY.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: účast na seminářích povinná, účast na přednáškách doporučená.

Garant

doc. Ing. Vratislav Bednařík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vratislav Bednařík, Ph.D.