Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika v ochraně ŽP (TUIOZP / T9IZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIOZP / T9IZP - Informatika v ochraně ŽP, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vedení výzkumu, výzkumný proces, zavádění výsledků do praxe- Základní pojmy o informacích v odborné literatuře (exkurze do knihovny)- Excerpce literatury (primární prameny)- Excerpce literatury (sekundární prameny a terciární prameny)- Dokumenty a jejich popis- Literární rešerše- Rejstříky a jejich využívání- Problematika patentové literatury- Moderní informační technologie, využití mezinárodních počítačových sítí- Problematika počítačových technologií- Způsoby prezentace odborných výsledkůPraktická cvičení: Výuka je realizována formou přednášek (celá skupina) a cvičení individuálně v počítačové učebně FT (12 PC). Studenti procvičují samostatně (každý u "svého" PC) pod vedením pedagoga nejprve jednotlivé zdroje a následně individuálně podle dohodnutého harmonogramu pod vedením příslušných pedagogů (vedoucích DP). Zpracované literární studie slouží zpravidla jako prvopis teoretické části DP.

Získané způsobilosti

Student se orientuje ve vědeckých databázích a je schopen zpracovávat získaná data jako podklad pro vypracování teoretické části diplomové práce.

Literatura

Zmeškal, O. a kol. Informační technologie v chemické praxi. Brno : VUT, 1999. ISBN 80-214-1380-8.Šilhánek, J. Web of Science verze 4.1, Stručná uživatelská příručka. Praha : VŠCHT, 2000. http://www.knihovna.utb.czChemická informatika : úvod do používání Internetu. [Praha] : Akademie věd České republiky, Ústav informatiky, 1999. ISBN 80-86238-01-6.Šilhánek, Jaroslav. Úvod do chemické informatiky. 1. vyd. Praha : VŠCHT, 1994. ISBN 8070802189.Kupec, J. Základy metodiky výzkumné práce - skriptum. Brno : VUT, 1987.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetZápočet: minimálně 80% účast na počítačových lekcích, samostatné vypracování rešeršní části zadané diplomové práce a písemná a ústní prezentace těchto výsledků v závěru semestru.

Garant

prof. Ing. Jan Kupec, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jan Kupec, CSc.doc. RNDr. Jan Růžička, Ph.D.Ing. Roman Slavík, Ph.D.prof. Ing. Jan Kupec, CSc.doc. RNDr. Jan Růžička, Ph.D.Ing. Roman Slavík, Ph.D.