Předmět Biochemie II (TUIOZP / TE4BC)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIOZP / TE4BC - Biochemie II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1. Práce s enzymy, získání a příprava proteinů,2. Purifikace proteinů, uchovávání, stanovení aktivity, stanovení proteinu.3. Mechanismus vybraných enzymatických reakcí, podrobnější rozbor funkce vybraných kofaktorů.4. Děje na biologických membránách, transport, kompartmentace biochemických procesů.5. Přenos nervového vzruchu, signální látky, přenos informace přes membránu, biochemie zraku, svalový stah.6. Imunita, protilátky, příprava protilátek,7. Imunochemie, využití protilátek, biosenzory.8. Krev, transport látek krví, srážení.9. Xenobiochemie.10. Volné radikály, reaktivní formy kyslíku, onkogeneze.11. Fotosyntéza a fixace CO212. Alternativní respirace, bakteriální fotosyntéza.13. Sekundární metabolity I.14. Sekundární metabolity II.
Získané způsobilosti
Studenti mají teoretický základ v oblasti biochemie, zejména jejích aplikačních možností.
Literatura
Šípal a kol. Biochemie. SPN Praha, 1992. ISBN 8004217362.Kodíček, Milan. Biochemické pojmy : výkladový slovník. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2004. ISBN 807080551X.Voet, Judith G. Biochemie. 1. vyd. Praha : Victoria Publishing, 1995. ISBN 8085605449.Vodrážka, Zdeněk. Biochemie. 2., opr. vyd. Praha : Academia, 1996. ISBN 80-200-0600-1.Vodrážka. Biochemie 1, 2, 3 . Academia,Praha, 1993. SCHMIDT, F. Biochemistry I. Foster City : IDG Books Worldwide, 2000. ISBN 0764523686.Schmidt, Frank J. Biochemistry II. Hoboken : Wiley, 2000. ISBN 0-7645-8562-2.MURRAY, R.K., GRANNER, D. K., MAYES, P.A., RODWELL V.W. Harperova biochemie. Jinočany, 2002. DUCHOŇ, J a kol. Lékařská chemie a biochemie. Praha : Aviceum, 1985. ŠÍCHO, V., VODRÁŽKA, Z., KRÁLOVÁ, B. Potravinářská biochemie. Praha : SNTL, 1981. Hoza, Ignác. Potravinářská biochemie II. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2006. ISBN 80-7318-395-1.Hoza, Ignác. Potravinářská biochemie III. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati, 2006. ISBN 80-7318-396-X.Potravinářská biochemie V. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2008. ISBN 978-80-7318-666-1.Hoza, I., Kramářová,D., Lazárková, Z. Potravinářská biochemie VI. Zlín : UTB. Leninger. Principles of biochemistry. W. H. Freeman, 2005. ISBN 9780716743392.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: aktivní účast na výuce. Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.
Garant
doc. Mgr. Marek Koutný, Ph.D.
Vyučující
doc. Mgr. Marek Koutný, Ph.D.