Předmět Biochemické procesy v potravinářství (TUIOZP / TWBPP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIOZP / TWBPP - Biochemické procesy v potravinářství, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Biochemická podstata potravin rostlinného původu.- Biochemická podstata potravin živočišného původu.- Rozdělení enzymů, příklady jednotlivých typů.- Mechanismus funkce enzymů.- Enzymová kinetika.- Faktory ovlivňující aktivitu a stabilitu enzymů.- Aplikace enzymů při zpracování potravin.- Imobilizace enzymů.- Hydrolasy polysachyridů a oligosacharidů, isomerasy.- Pektinasy, cellulasy a hemicellulasy.- Proteasy.- Oxidasy, lipasy, další enzymy v potravinářství.- Biochemie fermentačních procesů.- Změny vlastností potravin způsobené biochemickými procesy.
Získané způsobilosti
Student má teoretický základ pro pokročilejší studium a metodiku.
Literatura
Garrett H.R.A., Grisham C.M. Biochemistry. 1995. Hui Y.H. et al. Food Biochemistry and Food Processing. 2006. Fellows P. Food processing technology principles and practise. 2000. James M. Jay. Modern Food Microbiology. 2000. Garrett H. R. Molecular aspect of cell biology. 1995. Alberts B., Johnson A., Lewis J., Raff M., Roberts K., Watson J.D. Molecular Biology of the Cell. 1999. Karlson P., Gerok W., Gross W. Pathobiochemie. 1987. LEHNINGER A., NELSON D.L., YOUNG P. Principles of Biochemistry. W.H. Freeman & Company, 2007.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaVypracování 10-15 stránkové seminární práce na zadané téma.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.
Garant
doc. Mgr. Marek Koutný, Ph.D.