Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výskyt a vlastnosti polutantů (TUIOZP / TYVVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIOZP / TYVVP - Výskyt a vlastnosti polutantů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historický vývoj a základní pojmy- Zdroje polutantů- Osud polutantů- Transport, distribuce, persistence a bioakumulace- Degradabilita a biodegrabilita polutantů- Toxické (těžké) kovy a organokovové látky- Radionuklidy- Skupiny významných škodlivin - skupinová stanovení- Tenzidy a detergenty- Moscholátové a komplexotvorné látky- Látky s estrogenním účinkem- Přípravky pro osobní péči a farmaka- Fenolové, polyfenolové a chlorfenolové látky- Nitrosloučeniny, bromované zpomalovače hoření- Perfluorované sloučeniny a perfluorooktanová kyselina- POPs

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základním přehledu nejznámějších kontaminantů životního prostředí.

Literatura

Popl, Milan. Analytická chemie životního prostředí. Vyd. 4., přeprac. Praha : VŠCHT, 1999. ISBN 8070803363.Pitter, Pavel. Hydrochemie. 4., aktualiz. vyd. Praha : Vydavatelství VŠCHT, 2009. ISBN 978-80-7080-701-9.Chemické listy. přednášky.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: přednášky - nepovinné, semináře - povinná 80% účast.Zkouška: znalost odpřednášené látky z probíraných tématických okruhů.

Garant

Ing. Markéta Julinová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Markéta Julinová, Ph.D.