Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy ochrany životního prostředí (TUIOZP / TZZOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIOZP / TZZOP - Základy ochrany životního prostředí, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Procesy samočištění vody a jejich využití při čištění odpadních vod, postupy uplatňující se při úpravě povrchových vod na vodu pitnou.- Nakládání s kaly z úpraven vody a z čistíren odpadních vod, využití anaerobních procesů při čištění odpadních vod a úpravě biologických kalů.- Znečištění ovzduší, odstraňování tuhých látek z plynných emisí.- Odstraňování plynných látek a aerosolů, termický rozklad a spalování.- Odpadové hospodářství, druhy a kategorie odpadů.- Nebezpečné vlastnosti odpadů.- Spalování odpadů, skládkování, stabilizace/solidifikace.- Biotechnologie, přehled využití mikroorganismů v procesech ochrany ŽP.- Právní ustanovení v ochraně životního prostředí, environmentální legislativa, environmentální management.- Fyzikální znečištění životního prostředí, ochrana proti hluku a záření.

Získané způsobilosti

Studenti mají znalosti o nejběžnějších technologiích používaných k ochraně jednotlivých složek životního prostředí a ovládají základní technologické výpočty z tohoto oboru.

Literatura

http://uiozp.ft.utb.cz/default.asp?id=6&uid=4&pmid=13&lang=0SALVATO, J. A., NEMEROW, N. L., AGARDY, F. J. Environmental Engineering. New Jersey : John Wiley & Sons, 2003. ISBN 0-471-41813-7.Lee, C. C. Handbook of environmental engineering calculations. New York : McGraw-Hill, 1999. ISBN 0070381836.Understanding and solving environmental problems in the 21st century : toward a new, integrated hard problem science. 1st ed. Oxford : Elsevier, 2002. ISBN 80441114.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

prof. Ing. Jan Kupec, CSc.