Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná makromol. chemie (TUIP / T6AMC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIP / T6AMC - Aplikovaná makromol. chemie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Polydisperzita polymerů, distribuční funkce.- Konformace polymerního klubka a jeho rozměry.- Termodynamika polymerních roztoků.- Experimentální techniky studia polymerních roztoků.- Krystalizace polymerů.- Diferenciální skanovací kalorimetrie.- Vztahy mezi strukturou a mechanickými vlastnostmi polymerů.- Struktura a vlastnosti semikrystalických a kapalně-krystalických polymerů.- Struktura a vlastnosti kopolymerů.- Příprava, struktura a vlastnosti polymerních směsí.- Příprava, struktura a vlastnosti polymerních kompozitů.- Degradace a stabilizace polymerů.- Modifikace vlastností polymerů přídavkem aditiv.- Recyklace polymerních materiálů.

Získané způsobilosti

Student má základní znalosti o charakterizaci molekulární struktury polymerů, o vztazích mezi molekulární a nadmolekulární strukturou polymerních materiálů a jejich vlastnostmi, o degradaci polymerních materiálů a o možnostech recyklace polymerů.

Literatura

Meissner, B., Zilvar, V. Fyzika polymerů. Praha : SNTL, 1987. Pouchlý, Julius. Fyzikální chemie makromolekulárních a koloidních soustav. Vyd. 2. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2001. ISBN 807080422X.Elias,H.G. An Introduction to Polymer Science. Weinheim: Wiley - VCH, 1997. Polymer viscoelasticity : stress and strain in practice. New York : Marcel Dekker, 2000. ISBN 0-8247-7904-5.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška.Zápočet: splnění předepsaného počtu laboratorních úloh a vypracování odpovídajících protokolů. Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

doc. RNDr. Ivan Fortelný, CSc.Ing. Alena Kalendová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Ivan Fortelný, CSc.Ing. Lubomír Beníček, Ph.D.RNDr. Dmitrij Bondarev, PhD.Ing. Petr Zádrapa, Ph.D.