Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace přírodních polymerů (TUIP / TAAPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIP / TAAPP - Aplikace přírodních polymerů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Aplikace kolagenu v lékařství - vlákna, fólie, membrány, pěny, prášky, kloubní preparáty.- Aplikace kolagenu pro krmné účely.- Zpracování odpadů z masokombinátů.- Hydrolysáty kolagenu a jejich aplikace v potravinářství.- Růstové stimulátory.- Mikroenkapsulace, způsoby mikroenkapsulace.- Aplikace (mikro)kapsulí v potravinářství a zemědělství.- Využití kolagenu, elastinu a keratinu v kosmetologii - rozpustné formy, vláknité formy, hydrolysáty.- Aplikace želatin ve farmaceutickém průmyslu - SGC, HGC, tablety.- Příprava, modifikace a aplikace keratinových filmů a hydrolysátů.- Aplikace kaseinových filmů a fólií.- Aplikace kukuřičného zeinu, pšeničného glutenu.- Aplikace amarantové bílkoviny a dalších rostlinných bílkovin.- Průmyslové aplikace škrobů, chitinu, agaru a dalších polysacharidů, aplikace kyseliny hyaluronové.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o aplikaci kolagenu v potravinářství, lékařství, farmacii, kosmetologii a v dalších oblastech, o aplikaci keratinu a dalších bílkovin, o průmyslových aplikacích škrobů a dalších polysacharidů.

Literatura

Mokrejš, Pavel. Aplikace přírodních polymerů. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2008. ISBN 978-80-7318-674-6.Martina, C. M., Seiller, M. Actifs et additifs en cosmétologie. Paris : Lavoisier, 1992. Ching, Ch. Biodegradable Polymers and Packaging. Lancaster, 1993. ISBN 1-56676-008-9.Biodegradable polymers for industrial applications. Boca Raton : CRC Press, 2005. ISBN 0-8493-3466-7.Schrooyen, P. Feather keratins: Modification and Film Formation. Enschede, 1999. Parry, D. A. D., Creamer, L. K. Fibrous Proteins. Scientific Industrial and Medical Aspects. London : Acad. Press, 1979. ISBN 0125457014.Food Packaging and Preservation. 1st ed. London : Blackie Academic & Professional, 1994. ISBN 075140182X.Handbook of biodegradable polymers. Amsterdam : OPA, 1997. ISBN 9057021536.Dumitru, S. Polymeric Biomaterials. New York, 2001. ISBN 0824705696.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška.Požadavky k zápočtu: splnění předepsaného počtu docházek do laboratorních cvičení a odevzdání bezchybných laboratorních protokolů.Požadavky ke zkoušce: znalost rozsahu učiva předneseného na přednáškách, případně zadaného k samostudiu, ústní a písemná zkouška. Znalosti a dovednosti získané v laboratorních cvičeních.

Garant

doc. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.Ing. Ondřej Krejčí, PhD.