Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná makromol. chemie (TUIP / TYAMC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUIP / TYAMC - Aplikovaná makromol. chemie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Polydisperzita polymerů, distribuční funkce.- Konformace polymerního klubka a jeho rozměry.- Termodynamika polymerních roztoků.- Experimentální techniky studia polymerních roztoků.- Krystalizace polymerů.- Diferenciální skanovací kalorimetrie.- Vztahy mezi strukturou a mechanickými vlastnostmi polymerů.- Struktura a vlastnosti semikrystalických a kapalně-krystalických polymerů.- Struktura a vlastnosti kopolymerů.- Příprava, struktura a vlastnosti polymerních směsí.- Příprava, struktura a vlastnosti polymerních kompozitů.- Degradace a stabilizace polymerů.- Modifikace vlastností polymerů přídavkem aditiv.- Recyklace polymerních materiálů.

Získané způsobilosti

Student má základní znalosti o charakterizaci molekulární struktury polymerů, o vztazích mezi molekulární a nadmolekulární strukturou polymerních materiálů a jejich vlastnostmi, o degradaci polymerních materiálů a o možnostech recyklace polymerů.

Literatura

Meissner, B., Zilvar, V. Fyzika polymerů. Praha : SNTL, 1987. Pouchlý, Julius. Fyzikální chemie makromolekulárních a koloidních soustav. Vyd. 2. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2001. ISBN 807080422X.Elias,H.G. An Introduction to Polymer Science. Weinheim: Wiley - VCH, 1997. Polymer viscoelasticity : stress and strain in practice. New York : Marcel Dekker, 2000. ISBN 0-8247-7904-5.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška.Zápočet: splnění předepsaného počtu laboratorních úloh a vypracování odpovídajících protokolů. Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

doc. RNDr. Ivan Fortelný, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Ivan Fortelný, CSc.Ing. Lubomír Beníček, Ph.D.Ing. Petr Zádrapa, Ph.D.