Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa v potravinářství (TUTP / T5LEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T5LEP - Legislativa v potravinářství, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historie právních předpisů, struktura a tvorba právních předpisů.- Základy legislativy v oblasti potravinářství.- Legislativa České republiky vztahující se na potraviny.- Přehled právních předpisů Evropské unie týkajících se potravin.- Hygienické balíčky, systém rychlého varování pro potravinové výrobky a krmiva (RASFF).- Základní legislativní požadavky na potravinářské provozy z pohledu provozovatelů potravinářských podniků (Zákon o potravinách, Veterinární zákon a Zákon o ochraně veřejného zdraví).- Základní legislativní požadavky na potravinářské provozy z pohledu dozorového orgánu (Zákon o potravinách, Veterinární zákon a Zákon o ochraně veřejného zdraví).- Přehled dalších zákonů (Zákon o nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty, Zákon o ČOI, Zákon o SZPI, Zákon o ochraně spotřebitele, Zákon o ekologickém zemědělství).- Systém kontroly kritických bodů, jeho nutnost, sestavování, zavádění a využívání v potravinářských provozech a podnicích veřejného stravování.- Systém jakosti, vnitřní a vnější audity potravinářských provozů.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v oblasti potravinářské legislativy a dokáže používat získané znalosti v praxi.

Literatura

http://eagri.cz/public/web/mze/http://eur-lex.europa.eu/cs/legis/-. http://www.szpi.gov.cz/. Zákon 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích v platném znění.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetDocházka: povinná na seminářích z 80%.Klasifikovaný zápočet: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů - 1 test, je nutno získat minimálně 70%, jinak ho musí student psát znovu.

Garant

MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.

Vyučující

MVDr. Zdeněk Polášek