Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářská technologie a biotech.II (TUTP / T6PT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T6PT2 - Potravinářská technologie a biotech.II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Chemické složení mléka- Základní operace v mlékárenství- Technologie výroby fermentovaných mlékárenských výrobků- Technologie výroby sýrů a tvarohů- Chemické složení vajec a výroba vaječných výrobků- Chemické složení a vlastnosti masa. Postmortální změny masa- Jatečnictví, Bourárenství. Vedlejší jatečné produkty- Technologie masných výrobků. Zpracování živočišných tuků- Chemické složení a vlastnosti drůbežího masa, výroba drůbežích výrobků- Chemické složení ryb a výroba rybích výrobků

Získané způsobilosti

Student má znalosti o způsobech výroby jednotlivých skupin potravin, orientuje se v základních jakostních vadách potravin. Student dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost potravin a dokáže navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.

Literatura

KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích a cvičeních je povinná 80% účast.Testy: splnění zápočtových testů v průběhu semestrální výuky.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.

Garant

Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek