Předmět Technologie výr. potr. rostl. původu I (TUTP / T7PR1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T7PR1 - Technologie výr. potr. rostl. původu I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Fyzikálně-chemické vlastnosti potravin a jejich změny při výrobě potravin- Obiloviny využívané při výrobě potravin, jejich vlastnosti a metody hodnocení kvality- Vlastnosti a potravinářské využití alternativních plodin- Technologie mlýnského zpracování obilovin- Požadavky na složení a kvalitu mouky, metody hodnocení kvality- Výroba pečiva, způsoby kypření- Výroba běžného pečiva a chleba- Výroba trvanlivého pečiva- Výroba extrudovaných potravin- Technologie výroby těstovin- Technologie výroby asijských těstovin- Technologie získávání škrobu a zpracování škrobu- Alkaloidní pochutiny- Nealkaloidní pochutiny
Získané způsobilosti
Student bude mít znalosti o změnách surovin a meziproduktů během výroby potravin rostlinného původu. Pozornost je věnována zpracování obilovin.
Literatura
Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení I. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-331-9.BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.FRANCIS, F.J. Encyclopedia of Food Science and Technology. New York, 2000. ISBN 978-0-471-19285-5.RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.VELÍŠEK, J. (Ed.). Chemie potravin I.-III. Praha, 2002. KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.
Požadavky
Požadavky cvičení: ochranný pracovní oděv (bílé triko, bílé kalhoty, nebo bílý plášť), přezůvky, jednorázová přikrývka hlavyZpůsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: Minimálně 90% účast na seminářích a cvičeních. Úspěšné absolvování alespoň n-1 průběžného testu. Odevzdání protokolu z laboratorních cvičení v předepsané verzi.Zkouška: Prokázání dostatečné znalosti probíraných témat. Zkouška je složena z písemné a ústní části. Podmínkou ústního zkoušení je zisk alespoň 70,0 % bodů v písemné práci. Úspěšným složením zkoušky se rozumí úspěšné splnění jak písemné, tak i ústní části zkoušky.
Garant
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.
Vyučující
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Richardos Nikolaos Salek