Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální potravinářské technologie I (TUTP / T7ST1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T7ST1 - Speciální potravinářské technologie I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Chemické složení a vlastnosti mléka pro průmyslové zpracování.- Základní mlékárenská ošetření a technologie výroby konzumního mléka a smetany.- Technologie výroby zakysaných mléčných výrobků.- Technologie výroby sladkých sýrů.- Technologie výroby tvarohů a kyselých sýrů.- Technologie výroby másla, zahuštěných a sušených mléčných výrobků.- Minoritní živočišné produkty.- Chemické složení a technologické vlastnosti masa, biochemie postmortálních změn masa.- Hodnocení jatečných zvířat, jatečnictví, chlazení a zmrazování masa, bourání masa.- Technologické operace v masné výrobě.- Technologie výroby jednotlivých druhů masných výrobků. Zpracování živočišných tuků.- Chemické složení a vlastnosti drůbežího masa.- Jateční zpracování drůbeže a finalizace drůbežího masa. Výrobky z drůbežího masa.- Technologie zpracování ryb a rybích výrobků.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o požadavcích na technologickou kvalitu surovin živočišného původu, technologiích jejich zpracování a vlastnostech výrobků.

Literatura

Buňka a kol. Mlékárenská technologie I. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-254-1.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.Kadlec, Pavel. Co byste měli vědět o výrobě potravin? : technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava : Key Publishing, 2010. ISBN 978-80-7418-051-4.BŘEZINA, P., JELÍNEK, J. Chemie a technologie mléka. I a II. část. Praha : VŠCHT, 1990. VELÍŠEK, J. Chemie potravin 1,2,3. Tábor : OSSIS, 1999. Gajdůšek, Stanislav. Mlékařství II. Brno : MZLU, 1998. ISBN 80-7157-342-6.Čepička, Jaroslav. Obecná potravinářská technologie. Vyd. 1. Praha : VŠCHT, 1995. ISBN 8070802391.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - písemná a ústní zkouškaPodmínky získání zápočtu:- docházka na seminářích a cvičeních - minimálně 80%.- v rámci semestru bude psáno n testů, které student musí splnit na 60 % pro získání zápočtu.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, písemná a ústní zkouška.

Garant

Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek