Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální potravinářská technologie II (TUTP / T8ST2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T8ST2 - Speciální potravinářská technologie II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Obiloviny a alternativní plodiny využívané při výrobě potravin, jejich vlastnosti a metody hodnocení kvality- Technologie mlýnského zpracování obilovin- Výroba pečiva, způsoby kypření- Výroba trvanlivého pečiva- Výroba extrudovaných potravin- Technologie výroby těstovin, vč. asijských- Technologie získávání škrobu a zpracování škrobu- Potravinářské využití luštěnin- Výroba cukru a nečokoládových cukrovinek- Výroba kakaa a čokoládových cukrovinek- Zpracování brambor a bramborové výrobky- Zpracování ovoce a zeleniny- Výroba piva, vína a lihovin- Nealko nápoje a balené minerální vody

Získané způsobilosti

Student má znalosti o požadavcích na kvalitu surovin rostlinného původu, technologiích jejich zpracování a vlastnostech výrobků.

Literatura

Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení I. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-331-9.Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení II. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-332-6.BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.PRUGAR., J. a kolektiv. Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. VÚPS, Brno, 2008. KADLEC, P. a kol. Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-509-1.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.KOSAŘ., K. a kolektiv . Technologie výroby sladu a piva. VÚPS, Brno, 2003.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: Minimálně 90% účast na seminářích a cvičeních. Úspěšné absolvování alespoň n-1 průběžného testu. Odevzdání protokolu z laboratorních cvičení v předepsané verzi.Zkouška: Prokázání dostatečné znalosti probíraných témat. Zkouška je složena z písemné a ústní části. Podmínkou ústního zkoušení je zisk alespoň 70,0 % bodů v písemné práci. Úspěšným složením zkoušky se rozumí úspěšné splnění jak písemné, tak i ústní části zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Richardos Nikolaos Salek