Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologická cvičení (TUTP / T8TC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T8TC - Technologická cvičení, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Bezpečnost práce.- Syrové mléko a jeho kvalita.- Základní jakostní parametry mléka.- Různé způsoby tepelného záhřevu syrového mléka a inaktivace enzymů.- Senzorická analýza konzumního mléka a jeho druhů, másla.- Výroba jogurtu, acidofilních mlék.- Senzorická analýza fermentovaných mléčných výrobků.- Výroba tavených sýrů.- Senzorická analýza přírodních sýrů a tavených sýrů.- Senzorická analýza vyrobených tavených sýrů a komerčních tavených sýrů.- Vady a jejich příčiny.- Senzorická analýza ostatních mléčných produktů.- Technologie výroby cukrovinek.- Technologie výroby pečiva.

Získané způsobilosti

Student získá praktické zkušenosti ze tří oblastí výroby potravin - cukrárenské technologie, výroby chleba a běžného pečiva a dále ve zpracování mléka. Nabyté znalosti plně využije v předmětech Technologie potravin rostlinného a živočišného původu.

Literatura

Hudeček L., Mrázek J. UCEBNÍ TEXTY ZPRACOVÁNÍ MLÉKA. VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA POTRAVINÁ SKÁ A ST EDNÍ PR MYSLOVÁ ŠKOLA MLÉKÁRENSKÁ, 2009.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetÚčast na Technologických cvičeních 100%. Praxe probíhá 2 dny na pekárně, cukrárně a mlékárně - poloprovoz, po 7 hod denně. Pracovní obuv a oděv: - boty s pevnou gumovou podrážkou (mohou být tenisky). - tričko, kalhoty, plášť a pokrývka hlavy, vše v barvě bílé. Příprava: - dle opor pekařské, cukrářské a mlékařské technologie. V pondělí se pracuje od 9 do 16 hod, v úterý - sobota od 7 do 14 hod. Na pekárně probíhá dvousměnný provoz, od 6 do 13 hod a od 13 do 20 hod. (V pondělí od 9 do 15 hod a od 15 do 21 hod).

Garant

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.