Předmět Technologie výr.potr.živočiš.pův. II (TUTP / T8TZ2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T8TZ2 - Technologie výr.potr.živočiš.pův. II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Zpracování surovin živočišného původu.- Zpracování masa teplokrevných zvířat.- Zpracování masa z ryb.- Problematiky vhodných masných plemen pro jatečnou produkci masa.- Vlastnostmi jednotlivých druhů masa jatečných zvířat.- Chemické složení masa.- Nutriční hodnota masa.- Problematika technologického zpracování na masné výrobky.- Problematika technologického zpracování na drůbeží výrobky.- Problematika technologického zpracování na rybí výrobky.- Legislativní charakteristika surovin.- Legislativní charakteristika výrobků z masa.- Zbožíznalecká charakteristika surovin.- Zbožíznalecká charakteristika výrobků z masa.
Získané způsobilosti
Student má znalosti o technologických operacích, ke kterým dochází během výroby skupin masných výrobků, výrobků z drůbežího masa a ryb a orientuje se v základních chemických procesech, ke kterým v průběhu jejich výroby dochází. Student má přehled o základních jakostních vadách výrobků. Dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost výrobků a je schopen navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.
Literatura
KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích je povinná 80% účast.Testy: v průběhu semestru bude realizováno n testů. Student musí v (n-1) testech získat nejméně 70% možných bodů.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.
Garant
MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek
Vyučující
MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.MVDr. Zdeněk PolášekMVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek