Předmět Legislativa a řízení jakosti v potravin. (TUTP / T9PLJ)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T9PLJ - Legislativa a řízení jakosti v potravin., Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Historie právních předpisů, struktura a tvorba právních předpisů. Přehled právních předpisů.- Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, v platném znění.- Vyhlášky k Zákonu č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, v platném znění.- Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), v platném znění + prováděcí vyhlášky.Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění + prováděcí vyhlášky.- Legislativa Evropské unie v potravinářství, přehled, hygienický balíček.- Dozorové orgány v oblasti potravinářství.- Přehled a základní zásady dalších zákonů v oblasti potravinářství (například zákon č. 64/1986 o České obchodní inspekci; zákon č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele; zákon č. 146/2002 Sb., o Státní zemědělské a potravinářské inspekci, zákon č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství; zákon č. 78/2004 Sb., zákon o nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty, v platném znění, zákon č. 61/1997 Sb., o lihu., zákon č. 321/2004 Sb., o vinohradnictví a vinařství).- Systém managementu jakosti dle ISO 9001:2008- Systém kontroly kritických kontrolních bodů.- Systém managementu bezpečnosti potravin dle ISO 22000:2005- Kriteriální normy FSSC22000, BRC, IFS.
Získané způsobilosti
Student se orientuje v oblasti potravinářské legislativy a v oblasti řízení jakosti v potravinářství a kosmetickém průmyslu. Je schopný zpracovat plán HACCP v potravinářském podniku. Dokáže používat získané znalosti v praxi.
Literatura
http://eagri.cz/public/web/mze/http://eur-lex.europa.eu/cs/legis/-. http://www.szpi.gov.cz/. Zákon 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích v platném znění.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na seminářích z 80%.Testy: 2 testy, za každý je nutno získat minimálně 65%, jinak ho musí student psát znovu.Zápočet: z každého testu minimálně 65%. Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.
Garant
MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.
Vyučující
MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.