Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie a bezpečnost potravin (TUTP / T9TBP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T9TBP - Technologie a bezpečnost potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do potravinářských technologií- Základy procesů při výrobě potravin- Cereální suroviny a mlynářství, pekárenské technologie, výroba těstovin a trvanlivého pečiva- Technologie cukru, technologie čokoládových a nečokoládových cukrovinek, technologie škrobu a výrobků ze škrobu- Principy konzervárenských technologií, balení potravin- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor- Sladařství a pivovarství- Lihovarství, výroba lihovin a droždí- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů- Technologie masa a masných výrobků- Technologie drůbeže a drůbežích výrobků, technologie zpracování ryb a rybích výrobků- Technologie zpracování vajec a výrobků z vajec- Technologie zpracování konzumního mléka, smetany, másla a fermentovaných mléčných výrobků- Technologie výroby sýrů a ostatních mléčných výrobků

Získané způsobilosti

Student má znalosti o způsobech výroby jednotlivých skupin potravin. Student se orientuje v základních jakostních vadách potravin. Student dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost potravin a dokáže navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.

Literatura

KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích a cvičeních je povinná 80% účast. Testy: v průběhu semestru bude realizováno n testů. Student musí v (n-1) testech získat nejméně 60% možných bodů. Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech. Zkouška: znalost probraných témat (viz obsah).

Garant

doc. Ing. František Buňka, Ph.D.MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. František Buňka, Ph.D.MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek