Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výroba alkohol.a nealko. nápojů (TUTP / T9VN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / T9VN - Výroba alkohol.a nealko. nápojů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-Technologie výroby různých druhů čaje (pravé a bylinné čaje)-Technologie výroby základních a speciálních druhů kávy, výroba kávovin-Kvasné procesy, základy fermentačních technologií-Suroviny pro výrobu piva, sladařství-Pivovarnictví-Technologie výroby tichých vín-Výroba ostatních druhů vín (šumivých a perlivých vín, alkoholizovaných, kořeněných a přírodně sladkých vín)-Lihovarnictví-Technologie výroby lihovin-Technologie výroby nealkoholických nápojů (šťávy, nektary, koncentráty)-Technologie výroby nealkoholických nápojů (minerální vody a sycené vody, sirupy, limonády)-Legislativní předpisy vztahující se na problematiku pitné vody a její povolené úpravy; balená voda pitná, pramenitá a minerální-Legislativní předpisy týkající se nealkoholických nápojů a surovin pro jejich výrobu (včetně potravinářských přídatných látek)-Legislativní předpisy alkoholických nápojů (víno, pivo, lihoviny)

Získané způsobilosti

Sudent má znalosti z oblasti výroby alkoholických i nealkoholických nápojů.

Literatura

VELÍŠEK, J. A J. HAJŠLOVÁ. Chemie potravin. Praha, 2009. ISBN 978-80-86659-17-6.BASAŘOVÁ, G. a kol. Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva. Praha, 2010. ISBN 978-80-7080-734-7.KADLEC, P. a kol. Procesy potravinářských a biotechnologických výrob. Praha, 2003. ISBN 80-7080-527-7.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.STEEN, P.R. Carbonated Soft Drinks: Formulation and Manufacture. Oxford, 2006. ISBN 978-14051-3435-4.WINTGENS, J.N. Coffee: Growing, Processing, Sustainable Production. Weinheim, 2004. ISBN 3-527-30731.BUGLASS, A. J. Handbook of Alcoholic Beverages: Technical, Analytical and Nutritional Aspects. West Sussex, 2011. ISBN 978-0-470-51202-9.ASHURST, P.R. Chemistry and Technology of Soft Drinks and Fruit Juices, 2nd Edition. Oxford, 2005. ISBN 1-4051-2286-2.Související legislativní předpisy. zákony a prováděcí vyhlášky, nařízení a věstníky EU.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná účast na cvičeních (90%).Zápočet: 2 testy (70 %).Zkouška: písemná i ústní.

Garant

Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Richardos Nikolaos Salek