Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie výr. potr. rostl. původu I (TUTP / TAPR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TAPR1 - Technologie výr. potr. rostl. původu I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Fyzikálně-chemické vlastnosti potravin a jejich změny při výrobě potravin- Obiloviny využívané při výrobě potravin, jejich vlastnosti a metody hodnocení kvality- Vlastnosti a potravinářské využití alternativních plodin- Technologie mlýnského zpracování obilovin- Požadavky na složení a kvalitu mouky, metody hodnocení kvality- Výroba pečiva, způsoby kypření- Výroba běžného pečiva a chleba- Výroba trvanlivého pečiva- Výroba extrudovaných potravin- Technologie výroby těstovin- Technologie výroby asijských těstovin- Technologie získávání škrobu a zpracování škrobu- Alkaloidní pochutiny- Nealkaloidné pochutiny

Získané způsobilosti

Student bude mít znalosti o změnách surovin a meziproduktů během výroby potravin rostlinného původu. Pozornost je věnována zpracování obilovin.

Literatura

Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení I. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-331-9.BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.FRANCIS, F.J. Encyclopedia of Food Science and Technology. New York, 2000. ISBN 978-0-471-19285-5.RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.VELÍŠEK, J. (Ed.). Chemie potravin I.-III. Praha, 2002. KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.

Požadavky

Požadavky cvičení: ochranný pracovní oděv (bílé triko, bílé kalhoty, nebo bílý plášť), přezůvky, jednorázová přikrývka hlavyZpůsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: 100% účast na cvičeních. Úspěšné absolvování alespoň n-1 průběžného testu. Odevzdání protokolu z laboratorních cvičení v předepsané formě.Zkouška: Prokázání dostatečné znalosti probíraných témat. Zkouška je složena z písemné a ústní části. Podmínkou ústního zkoušení je zisk alespoň 70,0 % bodů v písemné práci. Úspěšným složením zkoušky se rozumí úspěšné splnění jak písemné, tak i ústní části zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Richardos Nikolaos Salek