Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technolog. výr. potrav, rostl.pův. II (TUTP / TAPR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TAPR2 - Technolog. výr. potrav, rostl.pův. II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Technologie výroby cukru z cukrové řepy- Vlastnosti cukru a cukerných surovin- Charakteristika dalších surovin využívaných při výrobě cukrovinek- Technologie výroby cukrovinek s nevykrystalizovanou sacharózou- Technologie výroby cukrovinek s vykrystalizovanou sacharózou- Technologie zpracování kakaových bobů- Výroba kakaového prášku a kakaového másla- Technologie výroby čokolády- Luštěniny používané při výrobě potravin- Vlastnosti olejnatých surovin, technologie získávání olejů- Výroba ztužených rostlinných tuků- Výroba emulgovaných rostlinných tuků- Charakteristika brambor- Technologie potravinářského zpracování brambor

Získané způsobilosti

Student bude mít znalosti o změnách surovin a meziproduktů během výroby potravin rostlinného původu

Literatura

Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení II. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-332-6.FRANCIS, F.J. Encyclopedia of Food Science and Technology. New York, 2000. ISBN 978-0-471-19285-5.RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.Edwards W. P. The Science of Sugar Confectionery. Cambridge, 2000. ISBN 0-85404-596-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: 100% účast na cvičeních. Úspěšné absolvování alespoň n-1 průběžného testu. Odevzdání protokolu z laboratorních cvičení v předepsané formě.Zkouška: Prokázání dostatečné znalosti probíraných témat. Zkouška je složena z písemné a ústní části. Podmínkou ústního zkoušení je zisk alespoň 70,0 % bodů v písemné práci. Úspěšným složením zkoušky se rozumí úspěšné splnění jak písemné, tak i ústní části zkoušky.

Garant

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Richardos Nikolaos Salek