Předmět Technologie výr.potr.živočiš.pův. II (TUTP / TAPZ2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TAPZ2 - Technologie výr.potr.živočiš.pův. II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Chemické složení mléka.- Fyzikálně-chemické vlastnosti mléka.- Principy technologických procesů v mlékárenství. Základní operace v mlékárenství.- Čisté mlékařské kultury.- Výroba konzumního mléka a másla.- Kysané mléčné výrobky I.- Kysané mléčné výrobky II.- Technologie výroby přírodních sýrů I.- Technologie výroby přírodních sýrů II.- Charakteristika jednotlivých skupin přírodních sýrů.- Technologie výroby tavených sýrů I.- Technologie výroby tavených sýrů II.- Výroba zahuštěných a sušených mléčných výrobků.- Technologie výroby ostatních mléčných výrobků.
Získané způsobilosti
Student má znalosti o technologických operacích, ke kterým dochází během výroby jednotlivých skupin mléčných výrobků a orientuje se v chemických procesech, ke kterým během jejich výroby dochází. Student má předhled o jakostních vadách mléčných výrobků. Dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost mléčných výrobků a je schopný navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.
Literatura
Buňka a kol. Mlékárenská technologie I. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-254-1.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.Kadlec, Pavel. Co byste měli vědět o výrobě potravin? : technologie potravin. Vyd. 1. Ostrava : Key Publishing, 2010. ISBN 978-80-7418-051-4.GAJDŮŠEK, S. Mlékařství II. Brno : MZLU, 1998. ISBN 80-7157-342-6.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: ve cvičení je povinná 100% účast.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testu.Zkouška: znalost tématických okruhů definovaných v obsahu předmětu. Zkouška bude písemná a ústní.Podmínkou udělený zápočet. Znalost probrané látky v předepsaném rozsahu. Písemný test a ústní zkouška; v testu získat minimálně 70% bodů. Úspěšné složení písemné části je podmínkou pro účast na ústní části zkoušky.
Garant
doc. Ing. František Buňka, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. František Buňka, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.