Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologická cvičení (TUTP / TATC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TATC - Technologická cvičení, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Bezpečnost práce.- Syrové mléko a jeho kvalita.- Základní jakostní parametry mléka.- Různé způsoby tepelného záhřevu syrového mléka a inaktivace enzymů.- Senzorická analýza konzumního mléka a jeho druhů, másla.- Výroba jogurtu, acidofilních mlék.- Senzorická analýza fermentovaných mléčných výrobků.- Výroba tavených sýrů.- Senzorická analýza přírodních sýrů a tavených sýrů.- Senzorická analýza vyrobených tavených sýrů a komerčních tavených sýrů.- Vady a jejich příčiny.- Senzorická analýza ostatních mléčných produktů.- Technologie výroby cukrovinek.- Technologie výroby pečiva.

Získané způsobilosti

Student získá praktické zkušenosti ze tří oblastí výroby potravin - cukrárenské technologie, výroby chleba a běžného pečiva a dále ve zpracování mléka. Nabyté znalosti plně využije v předmětech Technologie potravin rostlinného a živočišného původu.

Literatura

Anonym. Osnova modulu cukrářská technologie I. UTB ve Zlíně, 2006. Anonym. Osnova modulu cukrářská technologie II. UTB ve Zlíně, 2006. Hudeček, L., Mrázek, J. UCEBNÍ TEXTY ZPRACOVÁNÍ MLÉKA. VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA POTRAVINÁ SKÁ A ST EDNÍ PR MYSLOVÁ ŠKOLA MLÉKÁRENSKÁ, 2009. Anonym. Výroba chleba a běžného pečiva. UTB ve Zlíně, 2006.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetÚčast na Technologických cvičeních 100%.Praxe probíhá 2 dny na pekárně, cukrárně a mlékárně - poloprovoz, po 7 hod denně.Pracovní obuv a oděv:- boty s pevnou gumovou podrážkou (mohou být tenisky).- tričko, kalhoty, plášť a pokrývka hlavy, vše v barvě bílé. Příprava:- dle opor pekařské, cukrářské a mlékařské technologie.V pondělí se pracuje od 9 do 16 hod, v úterý - sobota od 7 do 14 hod.Na pekárně probíhá dvousměnný provoz, od 6 do 13 hod a od 13 do 20 hod. (V pondělí od 9 do 15 hod a od 15 do 21 hod).

Garant

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.