Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie výr. potr.živočiš. původu II (TUTP / TATZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TATZ2 - Technologie výr. potr.živočiš. původu II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Zpracování surovin živočišného původu.- Zpracování masa teplokrevných zvířat.- Zpracování masa z ryb.- Problematiky vhodných masných plemen pro jatečnou produkci masa.- Vlastnostmi jednotlivých druhů masa jatečných zvířat.- Chemické složení masa.- Nutriční hodnota masa.- Problematika technologického zpracování na masné výrobky.- Problematika technologického zpracování na drůbeží výrobky.- Problematika technologického zpracování na rybí výrobky.- Legislativní charakteristika surovin.- Legislativní charakteristika výrobků z masa.- Zbožíznalecká charakteristika surovin.- Zbožíznalecká charakteristika výrobků z masa.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o technologických operacích, ke kterým dochází během výroby skupin masných výrobků, výrobků z drůbežího masa a ryb a orientuje se v základních chemických procesech, ke kterým v průběhu jejich výroby dochází. Student má přehled o základních jakostních vadách výrobků. Dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost výrobků a je schopen navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.

Literatura

KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích je povinná 80% účast.Testy: v průběhu semestru bude realizováno n testů. Student musí v (n-1) testech získat nejméně 70% možných bodů.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.

Garant

MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.

Vyučující

MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.MVDr. Zdeněk PolášekMVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek