Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy zbožíznalství potravin (TUTP / TE1ZN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TE1ZN - Základy zbožíznalství potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Legislativa výroby potravin, uvádění výživové a energetické hodnoty, označování potravin- Mouky, pekárenské výrobky,trvanlivé pečivo- Výrobky z luštěnin a sóji, extrudované výrobky, těstoviny- Cukr, sladidla, med, cukrovinky, kakao, čokoláda- Stolní oleje a jedlé tuky- Brambory a zelenina, výrobky z těchto komodit- Ovoce a výrobky z ovoce- Maso a masné výrobky- Drůbeží maso a drůbeží masné výrobky- Vejce a výrobky z vajec- Zvěřina, ryby, rybí výrobky, minoritní druhy mas- Mléko, mléčné výrobky, sýry- Káva, čaj- Alkoholické a nealkoholické nápoje

Získané způsobilosti

Student má základní znalosti z oblasti zbožíznalství potravin. Má přehled o vlastnostních a jakostních charakteristikách širokého spektra potravin.

Literatura

komoditní vyhlášky k jednotlivým potravinám. Hrabě, J., Gál, R., Buňka, F., Rop, O., Růžičková, J. Základy zbožíznalství potravin. Zlín, 2011. ISBN 978-80-7454.KRAJČOVÁ, J. Zbožíznalství. Praha, 2005. ISBN 80-86578-51-8.Rop, Otakar. Nealkoholické a alkoholické nápoje. 1. vyd. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2009. ISBN 978-80-7318-748-4.Dostálová J., Kadlec P. a kol. Technologie potravin Potravinářské zbožíznalství. Ostrava, 2014. ISBN 978-80-7418-208-2.ANDERLE,P., SCHWARZ,H., BORŮVKOVÁ, V., ŠTĚPÁNKOVÁ, V. Zbožíznalství. Praha, 2005. ISBN 80-901-871-4-5.Simeonovová, Jana. Zpracování a zbožíznalství živočišných produktů. Vyd. 1. V Brně : Mendelova zemědělská a lesnická univerzita, 2003. ISBN 80-7157-708-1.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: podmínkou je 80% účast na seminářích i laboratorních cvičeních a splnění požadavku na zápočtové testy. Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.Ing. Mária Plšková