Předmět Technologie výr. potr.živočiš. původu I (TUTP / TE7PZ)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TE7PZ - Technologie výr. potr.živočiš. původu I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Zpracování surovin živočišného původu.- Zpracování masa teplokrevných zvířat.- Zpracování masa z ryb.- Problematiky vhodných masných plemen pro jatečnou produkci masa.- Vlastnostmi jednotlivých druhů masa jatečných zvířat.- Chemické složení masa.- Nutriční hodnota masa.- Problematika technologického zpracování na masné výrobky.- Problematika technologického zpracování na drůbeží výrobky.- Problematika technologického zpracování na rybí výrobky.- Legislativní charakteristika surovin.- Legislativní charakteristika výrobků z masa.- Zbožíznalecká charakteristika surovin.- Zbožíznalecká charakteristika výrobků z masa.
Získané způsobilosti
Student má znalosti o technologických operacích, ke kterým dochází během výroby skupin masných výrobků, výrobků z drůbežího masa a ryb a orientuje se v základních chemických procesech, ke kterým v průběhu jejich výroby dochází. Student má přehled o základních jakostních vadách výrobků. Dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost výrobků a je schopen navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.
Literatura
KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích je povinná 80% účast.Testy: v průběhu semestru bude realizováno n testů. Student musí v (n-1) testech získat nejméně 70% možných bodů.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.
Garant
MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.
Vyučující
MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek