Předmět Technolog. výr. potrav. rostl.pův. II (TUTP / TE8PR)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TE8PR - Technolog. výr. potrav. rostl.pův. II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Technologie výroby cukru z cukrové řepy, metody hodnocení kvality cukrové řepy a meziproduktů- Vlastnosti cukru a cukerných surovin, metody hodnocení jejich kvality- Charakteristika dalších surovin využívaných při výrobě cukrovinek- Technologie výroby cukrovinek s nevykrystalizovanou sacharózou- Technologie výroby cukrovinek s vykrystalizovanou sacharózou- Technologie zpracování kakaových bobů, metody hodnocení kvality- Výroba kakaového prášku a kakaového másla- Technologie výroby čokolády- Luštěniny používané při výrobě potravin- Vlastnosti olejnatých surovin, metody hodnocení jejich kvality, technologie získávání olejů- Výroba ztužených rostlinných tuků- Výroba emulgovaných rostlinných tuků- Charakteristika brambor- Technologie potravinářského zpracování brambor
Získané způsobilosti
Student bude mít znalosti o změnách surovin a meziproduktů během výroby potravin rostlinného původu
Literatura
Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení II. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-332-6.FRANCIS, F.J. Encyclopedia of Food Science and Technology. New York, 2000. ISBN 978-0-471-19285-5.RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.Edwards W. P. The Science of Sugar Confectionery. Cambridge, 2000. ISBN 0-85404-596-7.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: Minimálně 90% účast na cvičeních. Úspěšné absolvování alespoň n-1 průběžného testu. Odevzdání protokolu z laboratorních cvičení v předepsané formě.Zkouška: Prokázání dostatečné znalosti probíraných témat. Zkouška je složena z písemné a ústní části. Absolvování ústní části zkoušky je podmíněno úspěšným složením písemné části.
Garant
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.
Vyučující
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Lucie MasaříkováIng. Richardos Nikolaos Salek