Předmět Legislativa v potravinářství (TUTP / TYLP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TYLP - Legislativa v potravinářství, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Historie právních předpisů, struktura a tvorba právních předpisů.- Základy legislativy v oblasti potravinářství ČR a EU.- Hygienické balíčky, systém rychlého varování pro potravinové výrobky a krmiva (RASFF).- Základní legislativní požadavky na potravinářské provozy z pohledu provozovatelů potravinářských podniků (Zákon o potravinách, Veterinární zákon a Zákon o ochraně veřejného zdraví).- Základní legislativní požadavky na potravinářské provozy z pohledu dozorového orgánu (Zákon o potravinách, Veterinární zákon a Zákon o ochraně veřejného zdraví).- Přehled dalších zákonů (Zákon o nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty, Zákon o ČOI, Zákon o SZPI, Zákon o ochraně spotřebitele, Zákon o ekologickém zemědělství).- Systém kontroly kritických bodů, jeho nutnost, sestavování, zavádění a využívání v potravinářských provozech a podnicích veřejného stravování.- Systém jakosti, vnitřní a vnější audity potravinářských provozů.
Získané způsobilosti
Student se orientuje v oblasti potravinářské legislativy a dokáže používat získané znalosti v praxi.
Literatura
http://eagri.cz/public/web/mze/http://eur-lex.europa.eu/cs/legis/-. http://www.szpi.gov.cz/. Zákon 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích v platném znění.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetKlasifikovaný zápočet: test - prokázání znalosti probíraných tématických okruhů - je nutno získat minimálně 70%, jinak ho musí student psát znovu.
Garant
MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.
Vyučující
MVDr. Zdeněk Polášek