Předmět Praktikum v mlékárenské praxi (TUTP / TYMP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TYMP - Praktikum v mlékárenské praxi, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Dodržování zásad správné a hygienické praxe v mlékárenské výrobě- Příjem mléka, jeho hodnocení a mlékárenské ošetření- Plánování a ekonomické hodnocení výroby- Vedení evidence- Výroba mléčných výrobků - mléko- Výroba mléčných výrobků - kysané mléčné výrobky- Výroba mléčných výrobků - tvaroh a tvarohové speciality- Výroba mléčných výrobků - přírodní sýry- Výroba mléčných výrobků - tavené sýry- Sanitační řád- Provozní kontroly
Získané způsobilosti
Student má praktickou zkušenost a získá dovednosti při výrobě mléčných výrobků.
Literatura
BYLUND, G. Dairy Processing Handbook. Lund, 1995. dle doporučení.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná 100% účast.Testy: v závěru bude realizován test z obsahu celého předmětu. Hodnocení: 100-95% bodů A, 94-85% bodů B, 84-75% bodů C, 74-65% bodů D, 64-55% bodů E, méně než 55% bodů F.Klasifikovaný zápočet: splněná docházka a podmínka v testu.
Garant
Ing. Josef Mrázek
Vyučující
Ing. Josef Mrázek