Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mlékárenská technika (TUTP / TYMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TYMT - Mlékárenská technika, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Mlékárenské potrubí, armatury, čerpadla.- Zařízení pro dopravu, přejímku a skladování mléka.- Mlékárenské odstředivky a zařízení pro standardizaci mléka.- Homogenizátory.- Výměníky tepla, pastéry a sterilátory.- Výrobní linky pro výrobu konzumních mlék a smetan.- Odparky a sušárny mléka.- Linky pro výrobu mražených krémů.- Linky pro zpracování mléčného tuku.- Linky pro výrobu měkkých sýrů a tvarohů.- Linky pro výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů.- Linky pro výrobu tavených sýrů.- Zařízení k úpravě a balení mléčných výrobků.- Zařízení pro výrobu chladu.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o základních prvcích strojů a zařízení používaných v mlékárenství. Student ovládá základní principy linek pro výrobu mléčných výrobků.

Literatura

BYLUND, G. Dairy Processing Handbook. Lund, 1995.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích je povinná 80% účast.Testy: v průběhu semestru bude realizováno n testů. Student musí v (n-1) testech získat nejméně 70% možných bodů.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.

Garant

Ing. Josef Mrázek