Předmět Mlékárenská technika (TUTP / TYMT)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TYMT - Mlékárenská technika, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Mlékárenské potrubí, armatury, čerpadla.- Zařízení pro dopravu, přejímku a skladování mléka.- Mlékárenské odstředivky a zařízení pro standardizaci mléka.- Homogenizátory.- Výměníky tepla, pastéry a sterilátory.- Výrobní linky pro výrobu konzumních mlék a smetan.- Odparky a sušárny mléka.- Linky pro výrobu mražených krémů.- Linky pro zpracování mléčného tuku.- Linky pro výrobu měkkých sýrů a tvarohů.- Linky pro výrobu polotvrdých a tvrdých sýrů.- Linky pro výrobu tavených sýrů.- Zařízení k úpravě a balení mléčných výrobků.- Zařízení pro výrobu chladu.
Získané způsobilosti
Student získá znalosti o základních prvcích strojů a zařízení používaných v mlékárenství. Student ovládá základní principy linek pro výrobu mléčných výrobků.
Literatura
BYLUND, G. Dairy Processing Handbook. Lund, 1995.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích je povinná 80% účast.Testy: v průběhu semestru bude realizováno n testů. Student musí v (n-1) testech získat nejméně 70% možných bodů.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.
Garant
Ing. Josef Mrázek