Předmět Potravinářská technologie a biotech.I (TUTP / TYPT1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TYPT1 - Potravinářská technologie a biotech.I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Úvod do potravinářských technologií- Základní procesy při výrobě potravin- Obiloviny využívané při výrobě potravin a jejich mlýnské zpracování- Technologie výroby pečiva- Výroba těstovin- Technologie výroby cukru- Technologie výroby čokoládových a nečokoládových cukrovinek- Technologie získávání škrobu a výroby modifikovaných škrobů- Technologie výroby tuků a olejů- Principy konzervárenských technologií, balení potravin- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor- Sladařství a pivovarství- Lihovarství, výroba lihovin a droždí- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů
Získané způsobilosti
Student má znalosti o požadavcích na kvalitu surovin rostlinného původu, principech technologií a biotechnologií a vlastnostech výrobků.
Literatura
Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení I. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-331-9.Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení II. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-332-6.BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.VELÍŠEK, J. Chemie potravin 1,2,3. Tábor : OSSIS, 1999. KADLEC, P. a kol. Procesy potravinářských a biotechnologických výrob. Praha, 2003. ISBN 80-7080-527-7.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-509-1.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.
Požadavky
Požadavky cvičení: ochranný pracovní oděv (bílé triko, bílé kalhoty, nebo bílý plášť), přezůvky, jednorázová přikrývka hlavyZpůsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: 100% účast na cvičeních. Úspěšné absolvování alespoň n-1 průběžného testu. Odevzdání protokolů z laboratorních cvičení v předepsané formě.Zkouška: Prokázání dostatečné znalosti probíraných témat.Zkouška je složena z písemné a ústní části. Podmínkou ústního zkoušení je zisk alespoň 70,0 % bodů v písemné práci.
Garant
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.
Vyučující
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Radmila MatějíčkováIng. Richardos Nikolaos Salek