Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Potravinářská technologie a biotech.I (TUTP / TYPT1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TYPT1 - Potravinářská technologie a biotech.I, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do potravinářských technologií- Základní procesy při výrobě potravin- Obiloviny využívané při výrobě potravin a jejich mlýnské zpracování- Technologie výroby pečiva- Výroba těstovin- Technologie výroby cukru- Technologie výroby čokoládových a nečokoládových cukrovinek- Technologie získávání škrobu a výroby modifikovaných škrobů- Technologie výroby tuků a olejů- Principy konzervárenských technologií, balení potravin- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor- Sladařství a pivovarství- Lihovarství, výroba lihovin a droždí- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů

Získané způsobilosti

Student má znalosti o požadavcích na kvalitu surovin rostlinného původu, principech technologií a biotechnologií a vlastnostech výrobků.

Literatura

Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení I. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-331-9.Burešová, I. a kol. Výroba potravin rostlinného původu - Návody do cvičení II. Zlín, 2014. ISBN 978-80-7454-332-6.BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.VELÍŠEK, J. Chemie potravin 1,2,3. Tábor : OSSIS, 1999. KADLEC, P. a kol. Procesy potravinářských a biotechnologických výrob. Praha, 2003. ISBN 80-7080-527-7.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-509-1.KADLEC, P. a kol. Technologie potravin II. Praha, 2008. ISBN 978-80-7080-510-7.

Požadavky

Požadavky cvičení: ochranný pracovní oděv (bílé triko, bílé kalhoty, nebo bílý plášť), přezůvky, jednorázová přikrývka hlavyZpůsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: 100% účast na cvičeních. Úspěšné absolvování alespoň n-1 průběžného testu. Odevzdání protokolů z laboratorních cvičení v předepsané formě.Zkouška: Prokázání dostatečné znalosti probíraných témat.Zkouška je složena z písemné a ústní části. Podmínkou ústního zkoušení je zisk alespoň 70,0 % bodů v písemné práci.

Garant

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Eva Lorencová, Ph.D.Ing. Radmila MatějíčkováIng. Richardos Nikolaos Salek