Předmět Potravinářská technologie a biotech.II (TUTP / TYPT2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TYPT2 - Potravinářská technologie a biotech.II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Chemické složení mléka, základní operace v mlékárenství- Výroba tekutých mléčných výrobků a másla- Technologie výroby fermentovaných mlékárenských výrobků- Technologie výroby sýrů a tvarohů- Chemické složení vajec a výroba vaječných výrobků- Chemické složení a vlastnosti masa. Postmortální změny masa- Jatečnictví, Bourárenství. Vedlejší jatečné produkty- Technologie masných výrobků. Zpracování živočišných tuků.- Chemické složení a vlastnosti drůbežího masa, výroba drůbežích výrobků- Chemické složení ryb a výroba rybích výrobků
Získané způsobilosti
Student má znalosti o způsobech výroby jednotlivých skupin potravin, orientuje se v základních jakostních vadách potravin. Student dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost potravin a dokáže navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.
Literatura
KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích a cvičeních je povinná 80% účast.Testy: splnění zápočtových testů v průběhu semestrální výuky.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.
Garant
Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.
Vyučující
Ing. Robert Gál, Ph.D.doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.Ing. Radmila Matějíčkovádoc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.MVDr. Zdeněk Polášek