Předmět Chemie a analýza potravin (TUTP / TZCHA)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TZCHA - Chemie a analýza potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Kontrola jakosti v potravinářství.- Odběry, úpravy a zpracování vzorků před analýzou.- Stanovení vody a sušiny.- Analýza minerálních složek potravin.- Stanovení dusíkatých látek.- Stanovení lipidických složek.- Stanovení sacharidů a polysacharidů.- Analýzy senzoricky aktivních látek v potravinách.- Stanovení organických kyselin a fenolických látek.- Stanovení barviv, vitaminů a enzymů.- Stanovení cizorodých látek v potravinách.- Speciální metody pro analýzu a hodnocení potravin (NMR, ELISA, RIA, PCR).
Získané způsobilosti
Student má znalosti o metodách chemické analýzy potravin.
Literatura
VELÍŠEK, J., DAVÍDEK, J. Analýza potravin. Praha : VŠCHT, 1988.
Požadavky
Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.
Garant
doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.