Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie a analýza potravin (TUTP / TZCHA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TZCHA - Chemie a analýza potravin, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Kontrola jakosti v potravinářství.- Odběry, úpravy a zpracování vzorků před analýzou.- Stanovení vody a sušiny.- Analýza minerálních složek potravin.- Stanovení dusíkatých látek.- Stanovení lipidických složek.- Stanovení sacharidů a polysacharidů.- Analýzy senzoricky aktivních látek v potravinách.- Stanovení organických kyselin a fenolických látek.- Stanovení barviv, vitaminů a enzymů.- Stanovení cizorodých látek v potravinách.- Speciální metody pro analýzu a hodnocení potravin (NMR, ELISA, RIA, PCR).

Získané způsobilosti

Student má znalosti o metodách chemické analýzy potravin.

Literatura

VELÍŠEK, J., DAVÍDEK, J. Analýza potravin. Praha : VŠCHT, 1988.

Požadavky

Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.

Garant

doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.