Předmět Potravinářská technologie a biotech. (TUTP / TZPTB)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TZPTB - Potravinářská technologie a biotech., Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Základy procesů při výrobě potravin- Obiloviny, pseudocereálie, mlynářství, výroba pečiva a výroba těstovin- Technologie cukru, technologie čokoládových a nečokoládových cukrovinek, technologie škrobu a výrobků ze škrobu- Principy konzervárenských technologií, balení potravin- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor- Sladařství a pivovarství- Lihovarství, výroba lihovin a droždí- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů- Technologie masa a masných výrobků- Technologie drůbeže a drůbežích výrobků, technologie zpracování ryb a rybích výrobků- Technologie zpracování vajec a výrobků z vajec- Technologie zpracování konzumního mléka, smetany, másla a fermentovaných mléčných výrobků- Technologie výroby sýrů a ostatních mléčných výrobků
Získané způsobilosti
Student má znalosti o způsobech výroby jednotlivých skupin potravin.
Literatura
BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.
Požadavky
Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.
Garant
doc. Ing. František Buňka, Ph.D.doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.