Předmět Technologie výr. a kon. potr. rost. pův. (TUTP / TZVKR)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TZVKR - Technologie výr. a kon. potr. rost. pův., Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Obiloviny, pseudocereálie a jejich mlýnské zpracování- Výroba pečiva- Výroba těstovin- Výroba cukru z cukrové řepy- Výroba čokoládových a nečokoládových cukrovinek- Získávání škrobu a technologie výroby modifikovaných škrobů- Výroba olejů, technologie výroby ztužených a emulgovaných rostlinných tuků- Principy konzervárenských technologií, balení potravin- Zpracování ovoce, zeleniny a brambor- Sladařství a pivovarství- Lihovarství, výroba lihovin a droždí- Výroba vína, výroba nealkoholických nápojů
Získané způsobilosti
Student bude mít znalosti o změnách surovin a meziproduktů během výroby potravin rostlinného původu.
Literatura
BUREŠOVÁ, I., LORENCOVÁ, E. Výroba potravin rostlinného původu - Zpracování obilovin. Zlín, 2013. ISBN 978-80-7454-278-7.FRANCIS, F.J. Encyclopedia of Food Science and Technology. New York, 2000. ISBN 978-0-471-19285-5.RANKEN, M.D., KILL, R.C., BAKER, C. (Eds.). Food Industries Manual. London, 1997. ISBN 9780751404043.VELÍŠEK, J. (Ed.). Chemie potravin I.-III. Praha, 2002. KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.
Požadavky
Zvládnutí předepsané látky na základě přednášek, seminářů a literatury.Ústní zkouška z odborných předmětů (dvacetiminutový pohovor na jedno z odborných témat): úspěšné prokázání znalostí a dovedností, student prokáže patřičné porozumění tématu.
Garant
doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.