Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie výr. a konz. potr.živ.původu (TUTP / TZVKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTP / TZVKZ - Technologie výr. a konz. potr.živ.původu, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Zpracování surovin živočišného původu.- Zpracování masa teplokrevných zvířat.- Zpracování masa z ryb.- Problematiky vhodných masných plemen pro jatečnou produkci masa.- Vlastnostmi jednotlivých druhů masa jatečných zvířat.- Chemické složení masa.- Nutriční hodnota masa.- Problematika technologického zpracování na masné výrobky.- Problematika technologického zpracování na drůbeží výrobky.- Problematika technologického zpracování na rybí výrobky.- Legislativní charakteristika surovin.- Legislativní charakteristika výrobků z masa.- Zbožíznalecká charakteristika surovin.- Zbožíznalecká charakteristika výrobků z masa.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o technologických operacích, ke kterým dochází během výroby skupin masných výrobků, výrobků z drůbežího masa a ryb a orientuje se v základních chemických procesech, ke kterým v průběhu jejich výroby dochází. Student má přehled o základních jakostních vadách výrobků. Dokáže poukázat na základní biologická, chemická a fyzikální rizika ohrožující bezpečnost výrobků a je schopen navrhnout postupy minimalizace těchto rizik.

Literatura

KADLEC, P. (Ed.). Technologie potravin I. Praha, 2008. ISBN 80-7080-509-9.Kadlec, Pavel. Technologie potravin II. Vyd. 1. Praha : Vysoká škola chemicko-technologická, 2002. ISBN 80-7080-510-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na první přednášce. Na seminářích je povinná 80% účast.Testy: v průběhu semestru bude realizováno n testů. Student musí v (n-1) testech získat nejméně 70% možných bodů.Zápočet: splněná docházka a podmínka v testech.Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.

Garant

doc. Ing. František Buňka, Ph.D.Ing. Robert Gál, Ph.D.