Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legislativa a řízení jakosti v potravin. (TUTTTK / T9LRJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTTTK / T9LRJ - Legislativa a řízení jakosti v potravin., Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Historie právních předpisů, struktura a tvorba právních předpisů. Přehled právních předpisů.- Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, v platném znění.- Vyhlášky k Zákonu č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, v platném znění.- Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), v platném znění + prováděcí vyhlášky.Zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění + prováděcí vyhlášky.- Legislativa Evropské unie v potravinářství- Dozorové orgány v oblasti potravinářství.- Systém kontroly kritických kontrolních bodů.- Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1223/2009 ze dne 30. listopadu 2009 o kosmetických přípravcích.- ČSN EN ISO 22716 Kosmetika - Správná výrobní praxe (SVP) - Směrnice pro správnou výrobní praxi.- Metodické návody Colipa pro hodnocení bezpečnosti kosmetických prostředků, Český lékopis? Normy série ISO 10993, REACH-Nařízení EP a Rady č. 1907/2006, zákon č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v oblasti potravinářské legislativy a v oblasti řízení jakosti v potravinářství a kosmetickém průmyslu. Je schopný zpracovat plán HACCP v potravinářském podniku. Dokáže používat získané znalosti v praxi.

Literatura

http://eagri.cz/public/web/mze/http://eur-lex.europa.eu/cs/legis/-. http://www.szpi.gov.cz/. Zákon 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích v platném znění.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná na seminářích z 80%.Testy: 2 testy, za každý je nutno získat minimálně 65%, jinak ho musí student psát znovu.Zápočet: z každého testu minimálně 65%. Zkouška: prokázání znalosti probíraných tématických okruhů, ústní zkouška.

Garant

Ing. Martina Černeková, Ph.D.MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.

Vyučující

Ing. Martina Černeková, Ph.D.MVDr. Michaela Černíková, Ph.D.doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.