Předmět Chemie a technologie tuků II (TUTTTK / TE7CT)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTTTK / TE7CT - Chemie a technologie tuků II, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
- Lipidy, tuky a oleje.- Minoritní lipoidní složky tuků a olejů.- Reakce uhlíkatého řetězce.- Oxidace tuků.- Reakce karboxylové skupiny.- Fyzikální vlastnosti tuků. Krystalizace.- Suroviny pro výrobu tuků a olejů.- Výroba surových olejů.- Rafinace olejů.- Vlastnosti olejů.- Emulgované tuky, příprava, kontrola procesu.- Biochemie tuků, tuky a výživa.- Nepotravinářské využití tuků.- Analýza tuků a olejů.
Získané způsobilosti
Student se orientuje v chemii tuků a olejů. Je kvalifikován pro činnosti spojené s úpravou potravinářských tuků a olejů, jejich analýzou a hodnocením.
Literatura
Rajeh, K.K. Fats in Food Technology. CRC Press, 2002. LAWSONJ, H. Food Oils and fats. New York : Chapmann and Hall, 1995. KARLESKIND, A. (Ed.). Oil and Fats Manual, Vol. I, II. Paris : TecDoc, 1996. LANGMAIER, F. Pomocné přípravky kožedělného průmyslu. Brno : VUT, 1974. Pokorný, J. Technologie tuků. SNTL Praha.
Požadavky
Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: povinná účast na první přednášce.Zápočet: povinná účast na všech laboratorních cvičeních, odevzdaný plný počet protokolů, které vyhoví hodnocení vyčujícího. Zkouška: písemný test z celého rozsahu učiva. Možnost ústní zkoušky.
Garant
doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.
Vyučující
doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.doc. Ing. Rahula Janiš, CSc.doc. Ing. Věra Kašpárková, CSc.Ing. Ondřej Rudolf, Ph.D.