Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do kosmetologie (TUTTTK / TQUKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTTTK / TQUKO - Úvod do kosmetologie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Historie a vývoj kosmetikyKosmetické přípravky a jejich formyFeromony a chemická komunikaceBiokosmetika a přírodní kosmetikaParfémy a parfémové kompoziceUV protekce kůžeAktivní látky v kosmetických přípravcíchVčelí produkty v kosmetických přípravcíchKyselina hyaluronová a její využití v kosmeticeTuky a oleje v kosmetických přípravcíchTenzidy v kosmetice, kosmetické disperzní systémyMikrobiologie a kosmetické přípravky, konzervační látky v kosmetických přípravcíchDesinfekční prostředky, prostředky pro bytovou chemii a autokosmetikaModerní instrumentální metody v kosmetologiiEnviromentální aspekty používání tenzidových kosmetických prostředkůVýživa, životní styl - vliv na kvalitu a stárnutí kůžeAcne vulgaris - možnosti kosmetické péčeVlasy a vlasová kosmetika

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základní kosmetické terminologii, získá představu o problematice a základní znalosti z dané oblasti, které budou v dalším průběhu studia prohlubovány.

Literatura

Feřteková Vlasta a kolektiv. Kosmetika v teorii a praxi. Praha, 2000. ISBN 80-85912-19-8.Hojerová Jarmila , Boskovičová Eva. Kozmetika, zdravie, krása. Bratislava, 2009. ISBN 978-80-89327-02-7.

Požadavky

způsob zakončení - klasifikovaný zápočet: písemný test splněný na 50 %Docházka na seminářích povinná

Garant

Ing. Jana Pavlačková, Ph.D.