Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kosmetické technologie (TUTTTK / TYKOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUTTTK / TYKOT - Kosmetické technologie, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do problematiky- Kosmetická vehikula a jejich funkce- Klasifikační systémy vehikul- Chemické a fyzikální pojmy v kosmetice- Pěny, jejich charakteristika a klasifikace- Emulze, typy emulzí- Emulgátory a jejich role pří výrobě emulzí- Příprava emulzí, základní zařízení- Reologie emulzí, vliv složení- Stabilita emulzí, možnost jejího ovlivňování- Metody stanovení velikostí částic emulzí- Mikroemulze a nanoemulze- Dekorativní kosmetika I - tyčinky, tužky a pasty jako kosmetické formy- Dekorativní kosmetika II - pudry, práškové základy

Získané způsobilosti

Student má znalosti o způsobu výroby běžných kosmetických prostředků a orientuje se tak v základních kosmetických technologiích.

Literatura

BAREL, A., O., PAYE, M., MAIBACH, H., I. Handbook of Cosmetic Science and Technology. New York, 2001. LANGMAIER, F. Základy kosmetických výrob. Zlín, 2001.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZkouška: znalost probrané látky z probíraných tématických okruhů, písemný test.Laboratorní cvičení: 100 %-ní účast na laboratorním cvičení a vypracování protokolů.

Garant

Ing. Pavlína Egner, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavlína Egner, Ph.D.Ing. Pavlína Egner, Ph.D.Ing. Jana Pavlačková, Ph.D.