Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Řízení jakosti (TUVI / T7RJK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / T7RJK - Řízení jakosti, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do problematiky řízení jakosti, historie QMS.- Principy systému managementu jakosti.- Koncepce na bázi norem ISO, principy a zásady TQM, odvětvové standardy.- Přínosy certifikace SJ.- Přístupy EU k zajišťování jakosti a posuzování shody.- Ekonomika jakosti, náklady na jakost.- Plánování jakosti - náplň a rozsah.- Zlepšování řízení jakosti.- Audity jakosti, jejich podstata.- Počítačová podpora jakosti.- Právní normy zajišťování jakosti.- Životní prostředí a jakost.- Integrovaný systém řízení.- Trendy vývoje řízení jakosti.

Získané způsobilosti

Student má znalosti a vědomosti o základních metodách a nástrojích z oblasti řízení jakosti potřebné pro pracovníky z výrobní a podnikatelské sféry.

Literatura

Nenadál, Jaroslav. Moderní systémy řízení jakosti : quality management. 2. dopl. vyd. Praha : Management Press, 2005. ISBN 8072610716.Nenadál, Jaroslav. Měření v systémech managementu jakosti. 2., dopl. vyd. Praha : Management Press, 2004. ISBN 80-7261-110-0.ČSN EN ISO 9001:2001. Systémy managementtu jakosti. Praha ČSNI, 2001. ČSN EN ISO 900:2001. Systémy managementu jakosti-Požadavky. Praha CŠNI, 2001.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška.Zkouška: aktivní účast na seminářích a v diskuzích, vypracování samostatné laboratorní práce, prokázání znalosti probíraných tématických okruhů.

Garant

doc. Dr. Ing. Vladimír Pata

Vyučující

doc. Dr. Ing. Vladimír PataIng. Milena Kubišovádoc. Dr. Ing. Vladimír PataIng. Martin Řezníček, PhD.Ing. Dana Shejbalová, Ph.D.