Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Certifikace a zkušebnictví (TUVI / T8CTF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / T8CTF - Certifikace a zkušebnictví, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základy zkušebnictví.- Vymezení hlavních pojmů a činnosti zkušeben.- Mezinárodní a státní metrologie.- Vztah metrologie, normalizace a zkušebnictví.- Certifikace zkušeben a výrobků.- Základy technické normalizace.- Zabezpečování jakosti zkušeben.- Akreditace zkušeben.- Přístup EU k zabezpečování jakosti a posuzování shody.- Modulární pojetí hodnocení shody.- Audity ve zkušebnictví.- České zkušebnictví.- Zkušební laboratoře a systém trhu.- Validace a normalizace.

Získané způsobilosti

Studenti mají znalosti o problematice zkušebnictví, normalizace a hodnocením shody strojírenských výrobků s technickými požadavky.

Literatura

Pernikář, J., Tykal, M., Vačkář, J. Jakost a metrologie. Brno: VUT Brno, 2001. ISBN 80-214-1997-0.Nenadál, Jaroslav. Měření v systémech managementu jakosti. Vyd. 1. Praha : Management Press, 2001. ISBN 8072610546.JAKOB M. Zkušebnictví a technická normalizace. VŠ TU Ostrava, 2002.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.Klasifikovaný zápočet: aktivní účast na seminářích a v diskuzích. Vypracování samostatné seminární práce.

Garant

doc. Ing. Martina Hřibová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Martina Hřibová, Ph.D.