Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické aspekty prům. designu 1 (TUVI / TAPD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / TAPD1 - Technické aspekty prům. designu 1, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Seznámení s koncepcí parametrických modelářů; seznámení s interface a s pracovním prostředím programu- Základy parametrického modelování, 2D skica, definování vazeb skicy, objemové modelování vytažením a rotováním skicy- Modelování tažením po křivce, modelování spojením profilů- Generování závitových děr, zaoblení a zkosení konstrukce- Tvorba výkresové dokumentace dílu, zásady projekce, kótování, řezy- Použití plošných a prostorových spline pro tvorbu zakřivených ploch. Ovlivňování křivosti, inflexní bod, řídící polynom, fixování požadovaného tvaru- Základní příkazy pro práci s plochami, vytažené a rotované plochy- Pokročilé příkazy pro práci s obecnými plochami, diagnostika hladkého zakřivení, tečné navazování- Techniky pro plastikářskou konstrukci, využití knihovních funkcí pro tvorbu úkosů, žeber, záskočkových spojů, montážních nálitků, ventilačních otvorů- Vizualizační prostředky, prezentace dílu, přiřazení materiálových vlastností- Export objektů pro výměnu mezi CAD programy, formáty DXF, STEP, Parasolid, IGES- Export objektů pro 3D tisk, formát STL

Získané způsobilosti

Student zvládne parametrické modelování v profesionálním CAD programu. Bude umět použít pokročilé funkce pro úpravu ploch. Student bude schopen převést 3D model do řádně zakótovaného rozměrového technického výkresu.

Požadavky

Student zpracuje v kontaktní výuce 11 dvouhodinových projektů. Student odevzdá závěrečnou samostatnou práci, demonstrující schopnost tvorby 3D objektu, včetně základního zakótovaného technického výkresu.

Garant

Ing. Jaroslav Maloch, CSc.

Vyučující

Ing. Jaroslav Maloch, CSc.