Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technické asdpekty prům. designu 2 (TUVI / TAPD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / TAPD2 - Technické asdpekty prům. designu 2, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Tvorba sestavy, základní vazby v sestavě, plné určení statické sestavy- Práce s knihovnami normálií, šroubové spojení, ložiska, pera, ozubená kola apod.- Tvorba kinematické soustavy, pokročilé vazby v sestavě, nastavení správného stupně volnosti- Pokročilé techniky v sestavě, skrytí dílu, potlačení dílu, změna průhlednosti, varianty sestavy- Zrcadlení součástí, pole součástí, pravoúhlé, rotační, řízené prvkem- Tvorba a editace prvků v kontextu sestavy, hladké návaznosti objemů, hladké návaznosti ploch- Základní typy namáhání dílu, tah, tlak-vzpěr, ohyb, krut, střih, ukázka pevnostních kontrol, statická, dynamická, frekvenční analýza, spolupráce s odborníkem (bez využití vysokoškolského matematického aparátu)- Výkresová dokumentace sestavy, kusovník- Svařované konstrukce, využití 3D skici- Speciální techniky 3D modelování, import dat pomocí standardních formátů, rekonstrukce modelu

Získané způsobilosti

Student zvládne modelování statických i kinematických sestav. Bude umět připravit model pro použítí rozšiřujících modulů programu. Zvládne komunikaci s odborníky na analýzu, testování, optimalizaci s výrobní přípravu vlastních designerských návrhů tvořených v rámci ateliérových projektů.

Požadavky

Student zpracuje v kontaktní výuce vizuální výstupy, které budou přímo použitelné jako podklad pro jeho závěrečnou práci.

Garant

Ing. Jaroslav Maloch, CSc.

Vyučující

Ing. Jaroslav Maloch, CSc.