Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Navrhování nástrojů pro zprac. polymerů (TUVI / TBNZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / TBNZP - Navrhování nástrojů pro zprac. polymerů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Konstrukční zásady výrobku vyráběného vstřikováním.- Konstrukce vstřikovací formy.- Využití CAD/CAM/CAE při návrhu a optimalizaci dílů z polymerních materiálů a nástrojů pro jejich výrobu.- Postup a požadavky zadávání analýz, procesních podmínek a dalších okrajových podmínek.- Vtokové systémy.- Odformování výrobků a vyhození výrobku z formy.- Temperace forem.- Materiály vstřikovacích forem.- Výroba a zkoušení vstřikovacích forem. Manipulace a skladování, opravy a údržba vstřikovacích forem.- Výpočty a označování forem.- Vyhodnocování a popis výsledků u analýz umístění vtoku, plnění a dotlaku.- Vyhodnocování a popis výsledků u analýz chlazení, deformací a smrštění.- Problematika zapracování výsledků analýz při úpravách nástroje (vstřikovací formy).- Optimalizace vstřikovacího procesu.

Získané způsobilosti

Student je schopen navrhnout základní vstřikovací formu podpořenou CAE analýzami.

Literatura

Gastrow, Hans. Injection molds: 130 proven designs. Edmund Linder and Peter Unger. Munich:Hanser, 2002. ISBN 3446214488.Shoemaker, Jay. Moldflow Design Guide. Munich:Hanser, 2006. ISBN 978-3-446-40640-7.Beaumont, J.R. Successful Injection Molding. Munich, 2002. ISBN 3.44619433-9.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.Klasifikovaný zápočet: aktivní účast na 80% cvičení. Odevzdání a obhájení zadaných prací. Znalost přednášených témat. Návrh a vytvoření modelu dílu a sestavy formy v CAD. Technologická analýza v Moldflow, mechanická analýza MKP.

Garant

Ing. Michal Staněk, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Ovsík, Ph.D.Ing. Michal Staněk, Ph.D.