Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy výrobních procesů (TUVI / TQPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TUVI / TQPR - Základy výrobních procesů, Fakulta technologická ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní suroviny a konstrukční materiály.- Vlastnosti konstrukčních materiálů.- Výrobní procesy zpracování kovových materiálů.- Výrobní procesy zpracování plastů.- Výrobní procesy zpracování elastomerů.- Výrobní procesy zpracování kompozitních materiálů.- Zásady volby konstrukčních materiálů.- Zásady volby výrobní technologie.- Výrobní techniky a technologie výroby.- Procesní podmínky výrobních technologií.- Výrobní stroje a nástroje.- Recyklace konstrukčních materiálů.- Ekonomické aspekty výrobních procesů.- Směry rozvoje v oboru výrobních procesu.Seminář:Cílem je připravit studenty pro zpracování krátkých technických zpráv, jako návod pro osvojení si orientace v technických informacích, jejich analýzách a syntézách.Jazyk český, slovenský, anglický.Smyslem je prezentovat vlastní práci, zpracovat technický příspěvek na vybrané uložené témaa) připravit vlastní technickou informaci na zvolené téma (hobby, zájmová oblast, technické novinky atd., - rozsah do 10 min.)b) zpracovat technickou informaci (vzor bakalářské práce literární část do rozsahu textu 8-10 stran)Návod na zpracování témat:Zásady zpracování publikace je dána předpisy zpracování bakalářských prací, část I teorieObr., matematické vztahy, tabulky, grafy. Použitá literatura, příprava v Power Point.Způsob odevzdání:- soubor: prijmení.jm_nazevprace- výtisk- prezentace Power point- zasílání prací na e-mailzdvorak@ft.utb.cz , předmět: prijmení.jm_nazevpracenebo jiného serveruSeznam oblasti témat:- Konstrukční materiály.- Konstrukce výrobků, strojů.- Zpracovatelské technologie kovů a polymerů.- Energie, výroba, využití ve výrobních procesech.- Progresivní a specielní výrobní technologie.- Robotika, mechanizace.- Průmyslový recyklát jako nová surovina.

Získané způsobilosti

Student má celkový přehled o výrobních procesech, technologiích, surovinách, materiálech a výrobních technikách v souvislostech s výrobky a jejich vlastnostmi.

Literatura

Ptáček, Luděk. Nauka o materiálu II. 2., opr. a rozš. vyd. Brno : CERM, 2002. ISBN 8072042483.Luděk Ptáček a kolektiv. Nauka o materiálu II. Brno, 2002. ISBN 80-7204-248-2.Další studijní materiály: Fyzika kovů [stáhnout], Konstrukce gumárenských výrobků a forem pro jejich výrobu [stáhnout], Konstrukční materiály polymerní a kompozity [stáhnout], Konstrukční materiály - kovy [stáhnout], Výrobní technologie zpracování polymerů vstřikováním [stáhnout], Tepelné zpracování ocelí a koroze [stáhnout], Výrobní technologie zpracování kovů [stáhnout]. Studijní podpory: http://www.utb.cz/ft/intranet-ft/studijni-podpora. Míka, Vladimír. Základy chemického inženýrství. 1. vyd. Praha : SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1977.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.Klasifikovaný zápočet: zpracování seminární práce, úspěšné splnění všech testů - minimálně dobře.Výsledná klasifikace je vzájemná závislost všech testů a ústního pohovoru.

Garant

doc. Ing. Zdeněk Dvořák, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Zdeněk Dvořák, CSc.doc. Ing. Martina Hřibová, Ph.D.